De praktijk - De Amsterdamse Geboortepraktijk
Op onze website kun je informatie vinden over de praktijk, daarnaast vindt je informatie omtrent kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraambed.
De Amsterdamse Geboortepraktijk, verloskundige, vroedvrouw, kwalitatief hoogwaardige zorg, veilig, zwangerschap, bevalling kraambed, zorgverleners, medische specialisten, kleinschalig, hecht team, bereikbaar, spreekuur, avondspreekuur, weekendspreekuur, vast aanspreekpunt, echo, echo in praktijk, Slotervaartziekenhuis, echoscopiste, diversiteit, populatie, deskundigheid, versiekundige, lactatiekundige, borstvoeding, stuitligging, hoofdligging, Imen Marwan, Louise de Winter, Margje Brouwer, Milou Timmerman, vaste waarneemster, bijscholing, kwaliteitsregister, KNOV, zorgverzekeraar, vergoeding, beroepsgeheim, wetenschappelijke studie, privacy, klachten, klachtencommissie, afspraak
15284
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15284,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

De praktijk

In de praktijk

De Amsterdamse Geboortepraktijk is een kleine praktijk. We zijn met drie verloskundigen, punt. Dus als je ons belt, krijg je altijd een verloskundige aan de lijn. Maar waar wij als team klein en hecht zijn, heb jij heel veel ruimte om vragen te stellen, te zeggen wat je nodig hebt, bezorgd te zijn en gerustgesteld te worden. En natuurlijk hebben we in onze praktijkruimtes ook niet bespaard op ruimte.

Vanaf het moment dat je zwanger bent of wilt worden, doen we alles in overleg. Dat betekent dat we samen een plan maken van hoe we jou het beste kunnen begeleiden tijdens je zwangerschap en daarna. En wil je het uiteindelijk toch allemaal anders, dan zijn we flexibel genoeg om daar weer van af te wijken. Het voordeel van een kleine verloskundigenpraktijk.

Bij ons voel je je op je gemak, veilig, gehoord en gezien

op je gemak

Wij beheersen alle drie de kunst van het op je gemak laten voelen. Daardoor durf jij alles te vragen en zeggen wat je op je hart hebt. Dat weten we zeker.

veilig

Samen hebben we inmiddels zo’n 25 jaar ervaring in de verloskunde. We weten de weg in de zorg en werken nauw samen met andere zorgverleners.

gehoord

Gekke vragen bestaan niet en zeker niet in de verloskunde. Wij nemen elke vraag serieus en gaan altijd het gesprek aan. Je bezwaard voelen hoeft niet, je gehoord voelen wel.

gezien

Straks gaat al jullie aandacht naar de baby, dus nu is de tijd om de behoeftes op elkaar te blijven afstemmen. En als dat betekent dat we even langs moeten komen, doen we dat.

Wat meer over ons

Margje Brouwer

Verloskundige

BIG nr 09911883503

Ruimte voor jouw persoonlijke wensen en behoeftes staat bij mij centraal. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, en dat je na afloop met een trots en tevreden gevoel kan terugkijken op de zwangerschap en de bevalling. Ik zet mij graag in om kennisontwikkeling en deskundigheid binnen de verloskunde te bevorderen, bijvoorbeeld door het opleiden van studenten. Daarnaast investeer ik graag in een duurzame samenwerking met andere zorgverleners, zodat we jou volledige en kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen bieden. 

 

Louise de Winter

Verloskundige

BIG nr 19914537003

Voor mij gaat verloskunde verder dan het begeleiden van de zwangerschap en de bevalling: de ontwikkeling van de relatie tussen jullie en jullie toekomstige kindje staat bij mij centraal. Met mijn achtergrond als communicatiewetenschapper vind ik het leuk om jullie (bijvoorbeeld tijdens de vroege voorlichting) alles te vertellen over de invloed die jullie voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen hebben op de ontwikkeling van jullie baby. 

 

Eva Schoonenboom

Verloskundige

BIG nr 19918364903

Het mooiste van de verloskunde vind ik de band die ik als verloskundige opbouw met de zwangeren en hun partners. Ik vind het een eer om aanwezig te mogen zijn bij één van de belangrijkste gebeurtenissen in jullie leven. Ik lever hierbij graag de zorg die aansluit bij jullie wensen en behoeftes. De diversiteit in de populatie vind ik uitdagend en heel leuk om mee te werken.

 

“Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt,

en met een trots en tevreden gevoel kan terugkijken op de zwangerschap en de bevalling.”

Samen weten we meer

Om jou de beste zorg te bieden werken wij samen met andere zorgverleners. Ook volgen we regelmatig bijscholingen, zodat onze kennis op peil blijft en we nieuwe inzichten opdoen. De Amsterdamse Geboortepraktijk staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor verloskundigen van onze beroepsvereniging, de KNOV.

Vergoedingen

Je zorgverzekeraar betaalt de kosten voor verloskundige zorg. Als je wordt doorverwezen naar de gynaecoloog, gaan de kosten hiervan mogelijk van je eigen risico af. Hoe het met de vergoedingen voor echoscopisch onderzoek zit, lees je bij zwangerschap/Echo

Privacy

Alles wat je met ons bespreekt tijdens het spreekuur en visites, delen wij alleen met derden na jouw toestemming. Als verloskundigen hebben wij een beroepsgeheim. Wel vinden we het belangrijk om te werken aan het verbeteren van onze zorg door deelname aan wetenschappelijke studies. Maar ook dit doen we alleen na schriftelijk toestemming van jou. Landelijk worden de gegevens van alle zwangere vrouwen bewaard voor het verbeteren van de zorg voor moeder en kind. Dit gebeurt anoniem. Tijdens jouw eerste controle bij de verloskundige vragen wij je hier schriftelijke toestemming voor.

Klachten

Ben je ergens niet tevreden over, dan bespreken we dit graag met jou om zo samen tot een oplossing te komen. Voel je hier op een of andere manier niet voldoende ruimte voor, maken wij gebruik van de klachtencommissie van onze beroepsvereniging de KNOV. Je kunt deze commissie benaderen via de KNOV, Postbus 2001, 3500 GA Utrecht, telefoonnummer 030 282 31 00. Voor meer informatie zie www.klachtverloskunde.nl

Lees wat anderen over ons zeggen


ZorgkaartNederland

Wil je ons ontmoeten?