De praktijk - De Amsterdamse Geboortepraktijk
Op onze website kun je informatie vinden over de praktijk, daarnaast vindt je informatie omtrent kinderwens, zwangerschap, bevalling en kraambed.
De Amsterdamse Geboortepraktijk, verloskundige, vroedvrouw, kwalitatief hoogwaardige zorg, veilig, zwangerschap, bevalling kraambed, zorgverleners, medische specialisten, kleinschalig, hecht team, bereikbaar, spreekuur, avondspreekuur, weekendspreekuur, vast aanspreekpunt, echo, echo in praktijk, Slotervaartziekenhuis, echoscopiste, diversiteit, populatie, deskundigheid, versiekundige, lactatiekundige, borstvoeding, stuitligging, hoofdligging, Imen Marwan, Louise de Winter, Margje Brouwer, Milou Timmerman, vaste waarneemster, bijscholing, kwaliteitsregister, KNOV, zorgverzekeraar, vergoeding, beroepsgeheim, wetenschappelijke studie, privacy, klachten, klachtencommissie, afspraak
15284
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15284,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

De praktijk

Over De Amsterdamse Geboortepraktijk

Het belangrijkste doel van De Amsterdamse Geboortepraktijk is om voor, tijdens en na de bevalling kwalitatief hoogwaardige zorg te bieden die past bij jou en de mensen om je heen. Wij willen je een omgeving bieden waarin jij je thuis en op je gemak voelt. Dat wil zeggen, een omgeving waarin je de vrijheid voelt om aan te geven wat je nodig hebt en al je wensen rondom de zwangerschap, de bevalling en het kraambed te bespreken. Dat willen we bereiken door je de persoonlijke aandacht te geven die je nodig hebt, en samen te werken met de beste zorgverleners en medisch specialisten. Wij zijn pas tevreden als jij met trots en tevredenheid kan terugkijken op jouw zwangerschap en bevalling.

Kleinschalig

Wij vormen een hecht kleinschalig team dat samen de zorg voor jullie draagt. We vinden het belangrijk de ruimte te bieden om ook jouw omgeving te betrekken. Dit maken we mogelijk door onze brede inzetbaarheid en bereikbaarheid.

Spreekuur

Wij bieden flexibele spreekuren. Kom bijvoorbeeld op het avondspreekuur, we nemen graag de tijd voor jullie.

Casemanager

Heb je voorkeur voor een vast aanspreekpunt in de zwangerschap? Wij kijken graag met je naar de mogelijkheden.

Echo's

Voor echoscopie werken wij samen met echocentrum EchoXpert in Osdorp. Ervaren echoscopisten en hoogwaardige apparatuur. Verzekerd van deskundige zorg en aandacht tijdens en rondom jouw echo.

Ons team

Margje Brouwer

Verloskundige

Ruimte voor jouw persoonlijke wensen en behoeftes staat bij mij centraal. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, en dat je na afloop met een trots en tevreden gevoel kan terugkijken op de zwangerschap en de bevalling. Ik zet mij graag in om kennisontwikkeling en deskundigheid binnen de verloskunde te bevorderen, bijvoorbeeld door het opleiden van studenten. Daarnaast investeer ik graag in een duurzame samenwerking met andere zorgverleners, zodat we jou volledige en kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen bieden. 

 

Louise de Winter

Verloskundige & Versiekundige

Voor mij gaat verloskunde verder dan het begeleiden van de zwangerschap en de bevalling: de ontwikkeling van de relatie tussen jullie en jullie toekomstige kindje staat bij mij centraal. Met mijn achtergrond als communicatiewetenschapper vind ik het leuk om jullie (bijvoorbeeld tijdens de vroege voorlichting) alles te vertellen over de invloed die jullie voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen hebben op de ontwikkeling van jullie baby. Ik ben tevens opgeleid als versiekundige, dat betekent dat je ook bij mij terecht kan voor het draaien van de baby van stuitligging naar hoofdligging. 

 

Eva Schoonenboom

Verloskundige

Het mooiste van de verloskunde vind ik de band die ik als verloskundige opbouw met de zwangeren en hun partners. Ik vind het een eer om aanwezig te mogen zijn bij één van de belangrijkste gebeurtenissen in jullie leven. Ik lever hierbij graag de zorg die aansluit bij jullie wensen en behoeftes. De diversiteit in de populatie vind ik uitdagend en heel leuk om mee te werken.

 

Wij werken samen met de Verloskunde Academie Amsterdam aan het opleiden van verloskundigen.

Je kunt de verloskundige in opleiding tegen komen tijdens het spreekuur, de bevalling en het kraambed.

Samenwerking en Kwaliteit

De Amsterdamse Geboortepraktijk gelooft in de kwaliteit van samen zorgen. Om jou de beste zorg te bieden werken wij nauw samen met andere zorgverleners. Om onze kennis goed op peil te houden en nieuwe inzichten te vergaren, volgen wij geregeld bijscholingen en staan wij ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor verloskundigen van onze beroepsvereniging, de KNOV.

Betalingen en voorwaarden

De kosten voor de verloskundige zorg worden betaald door de zorgverzekeraar. Houd er rekening mee dat als je naar de gynaecoloog wordt verwezen dit mogelijk wel van je eigen risico afgaat. Voor vergoedingen ten aanzien van echoscopisch onderzoek zie Zwangerschap/Echo.

Privacy

Alles wat je met ons bespreekt tijdens het spreekuur en visites, zal alleen met jouw toestemming met derden worden gedeeld. Als verloskundige hebben wij een beroepsgeheim. Wij vinden het belangrijk om te werken aan het verbeteren van onze zorg. Dit doen we onder andere door deelname aan wetenschappelijke studies. Deelname vindt altijd alleen plaats na schriftelijk toestemming van jou. Landelijk worden de gegevens van alle zwangeren bewaard voor het verbeteren van de zorg voor moeder en kind. Dit gebeurt anoniem. Tijdens jouw eerste controle bij de verloskundige vragen wij je hier schriftelijke toestemming voor.

Klachten

Ben je ergens niet tevreden over dan bespreken we dit graag met jou om samen naar een oplossing te kijken. Mocht je hier onvoldoende ruimte voor voelen, maken wij gebruik van de klachtencommissie van onze beroepsvereniging de KNOV. Deze commissie is te benaderen via de KNOV, Postbus 2001, 3500 GA Utrecht, telefoonnummer 030 282 31 00. Voor meer informatie zie www.klachtverloskunde.nl .

Bekijk onze reviews


ZorgkaartNederland

Wil je kennismaken?