De praktijk

230612 Depraktijk Website

In de praktijk

De Amsterdamse Geboortepraktijk is een kleine praktijk dus als je ons belt, krijg je altijd een verloskundige aan de lijn. Maar waar wij als team klein en hecht zijn, heb jij heel veel ruimte om vragen te stellen, te zeggen wat je nodig hebt, bezorgd te zijn en gerustgesteld te worden. En natuurlijk hebben we in onze praktijkruimtes ook niet bespaard op ruimte.

Vanaf het moment dat je zwanger bent of wilt worden, doen we alles in overleg. Dat betekent dat we samen een plan maken van hoe we jou het beste kunnen begeleiden tijdens je zwangerschap en daarna. En wil je het uiteindelijk toch allemaal anders, dan zijn we flexibel genoeg om daar weer van af te wijken. Het voordeel van een kleine verloskundigenpraktijk.

Bij ons voel je je op je gemak, veilig, gehoord en gezien

op je gemak

Wij beheersen allemaal de kunst van het op je gemak laten voelen. Daardoor durf jij alles te vragen en zeggen wat je op je hart hebt. Dat weten we zeker.

veilig

Samen hebben we inmiddels ruim 30 jaar ervaring in de verloskunde. We weten de weg in de zorg en werken nauw samen met andere zorgverleners.

gehoord

Gekke vragen bestaan niet en zeker niet in de verloskunde. Wij nemen elke vraag serieus en gaan altijd het gesprek aan. Je bezwaard voelen hoeft niet, je gehoord voelen wel.

gezien

Straks gaat al jullie aandacht naar de baby, dus nu is de tijd om de behoeftes op elkaar te blijven afstemmen. En als dat betekent dat we even langs moeten komen, doen we dat.

Wat meer over ons

Margje2 Site

Margje Brouwer

Verloskundige

Ruimte voor jouw persoonlijke wensen en behoeftes staat bij mij centraal. Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt, en dat je na afloop met een trots en tevreden gevoel kan terugkijken op de zwangerschap en de bevalling. Ik zet mij graag in om kennisontwikkeling en deskundigheid binnen de verloskunde te bevorderen, bijvoorbeeld door het opleiden van studenten. Daarnaast investeer ik graag in een duurzame samenwerking met andere zorgverleners, zodat we jou volledige en kwalitatief hoogwaardige zorg kunnen bieden. 

 

Louise Site

Louise de Winter

Verloskundige

Voor mij gaat verloskunde verder dan het begeleiden van de zwangerschap en de bevalling: de ontwikkeling van de relatie tussen jullie en jullie toekomstige kindje staat bij mij centraal. Met mijn achtergrond als communicatiewetenschapper vind ik het leuk om jullie (bijvoorbeeld tijdens de vroege voorlichting) alles te vertellen over de invloed die jullie voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen hebben op de ontwikkeling van jullie baby. 

 

Louisa Site

Louisa ter Heide

Verloskundige

Zwanger zijn en ouders worden is één van de meest bijzondere perioden die je in het leven mee kan maken. Graag draag ik hieraan bij door jullie te ondersteunen tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Elke zwangerschap en bevalling is anders, net zoals elk mens dat is. Ik vind het daarom belangrijk om goed aan te sluiten op de behoeftes en wensen van mijn cliënten. Ik vind het keer op keer fantastisch om te zien hoe het vertrouwen in de zwangerschap, bevalling en het ouderschap groeit. Met veel plezier zie ik jullie graag op het spreekuur, tijdens de dienst of na de bevalling in het kraambed.

 

Esmee Site

Esmée Helling

Verloskundige

Esmée stelt zich hier binnenkort voor

Marjan Site

Marjan Venema

Praktijkassistente

“Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemak voelt,

en met een trots en tevreden gevoel kan terugkijken op de zwangerschap en de bevalling.”

Samen weten we meer

Om jou de beste zorg te bieden werken wij samen met andere zorgverleners. Ook volgen we regelmatig bijscholingen, zodat onze kennis op peil blijft en we nieuwe inzichten opdoen. Zo werken we hard aan de beste begeleiding bij jouw zwangerschap. De Amsterdamse Geboortepraktijk staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor verloskundigen van onze beroepsvereniging, de KNOV.

Alles wat je met ons bespreekt tijdens het spreekuur en visites, delen wij alleen met derden na jouw toestemming. Als verloskundigen hebben wij een beroepsgeheim. Wel vinden we het belangrijk om te werken aan het verbeteren van onze zorg door deelname aan wetenschappelijke studies. Maar ook dit doen we alleen na toestemming van jou. Landelijk worden de gegevens van alle zwangere vrouwen bewaard voor het verbeteren van de zorg voor moeder en kind. Dit gebeurt anoniem. Tijdens jouw eerste controle bij de verloskundige vragen wij je hier schriftelijke toestemming voor. Daarnaast vragen we toestemming voor de PREM Geboortezorg, een landelijke evaluatie om de zorg te verbeteren. Hier vind je meer informatie over de PREM.

Vergoedingen

Je zorgverzekeraar betaalt de kosten voor verloskundige zorg. Als je wordt doorverwezen naar de gynaecoloog, gaan de kosten hiervan mogelijk van je eigen risico af. Hoe het met de vergoedingen voor echoscopisch onderzoek zit, lees je bij

Wij vallen ook in 2023 onder de Verloskundige Zorggroep Amsterdam. Hierdoor kun je ons als individuele praktijk onterecht mogelijk niet vinden in de o.a/ zorgzoeker echter onze zorg wordt door de verzekeraars volledig vergoed uit de basis verzekering.

Privacy

Alles wat je met ons bespreekt tijdens het spreekuur en visites, delen wij alleen met derden na jouw toestemming. Als verloskundigen hebben wij een beroepsgeheim. Wel vinden we het belangrijk om te werken aan het verbeteren van onze zorg door deelname aan wetenschappelijke studies. Maar ook dit doen we alleen na schriftelijk toestemming van jou. Landelijk worden de gegevens van alle zwangere vrouwen bewaard voor het verbeteren van de zorg voor moeder en kind. Dit gebeurt anoniem. Tijdens jouw eerste controle bij de verloskundige vragen wij je hier schriftelijke toestemming voor.

Klachten

Het is belangrijk dat je je goed voelt bij jouw verloskundige. Want zwanger zijn is al spannend genoeg. Daarom doen we er alles aan om jullie en jullie kindje goed te begeleiden. Zit je met vragen of twijfels? Bent je ergens ontevreden over? Vertel het ons dan. Liefst zo snel mogelijk, maar óók als je er al een tijdje mee rondloopt. Dan praten we er samen over en proberen we er snel iets aan te doen. Misschien kunnen we een misverstand uit de weg ruimen. Of je geruststellen. Of op een manier gaan werken waar jij je prettiger bij voelt. We maken hier graag een aparte afspraak voor zodat we rustig de tijd hebben om te praten. Als je het lastig vindt om het gesprek te voeren, kunt je iemand die je vertrouwt meenemen naar dit gesprek. Wilt je meer weten over jouw rechten of wilt je advies? Of wil je jouw klacht eerst met iemand anders bespreken? Of vind je het prettig als iemand je helpt bij het indienen van een klacht? Neem dan contact op met de klachtenfunctionaris via klachtverloskunde.nl

Lees wat anderen over ons zeggen


ZorgkaartNederland

Wil je ons ontmoeten?