Pagina's
Privacy - De Amsterdamse Geboortepraktijk
17207
page-template-default,page,page-id-17207,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Privacy

Inleiding

In dit privacystatement wordt uitgelegd hoe De Amsterdamse Geboortepraktijk omgaat met de verwerking van persoonsgegevens. In het privacystatement wordt onder meer beschreven welke categorieën persoonsgegevens worden verzameld, voor welk doel de persoonsgegevens worden gebruikt en aan welke categorieën van ontvangers de persoonsgegevens worden verstrekt.

Informatie over De Amsterdamse Geboortepraktijk

De Amsterdamse Geboortepraktijk is gevestigd te Amsterdam en ingeschreven onder inschrijvingsnummer 63736365 in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Voor vragen over het privacystatement is De Amsterdamse Geboortepraktijk bereikbaar op telefoonnummer 020-8204491. Ook kunt u contact opnemen per email. Het e-mailadres is info@deamsterdamsegeboortepraktijk.nl.

Verwerkingen van persoonsgegevens

Om haar taken uit te kunnen voeren verwerkt De Amsterdamse Geboortepraktijk gewone en bijzondere persoonsgegevens.

Medische gegevens worden verkregen uit eigen onderzoek door verloskundigen van De Amsterdamse Geboortepraktijk. Daarnaast worden medische gegevens, na schriftelijke toestemming verkregen van de eigen huisarts, of andere behandelaars van de patiënt, per brief, telefoon, beveiligde e-mail of fax. De medische gegevens zijn alleen toegankelijk voor daartoe bevoegd medisch en ondersteunend personeel voor zover deze toegankelijkheid in het kader staat van een medische behandeling.

Administratieve gegevens worden verkregen door middel van direct contact met de patiënt en door middel van aanlevering door daartoe gemachtigde zorgverzekeraars.

Verwerkers en andere derden

Persoonsgegevens kunnen in opdracht van De Amsterdamse Geboortepraktijk worden verwerkt door zogenoemde verwerkers en sub-verwerkers. De verwerkers en sub-verwerkers handelen onder verantwoordelijkheid van De Amsterdamse Geboortepraktijk en mogen geen eigen verwerkingen uitvoeren op de persoonsgegevens. Uw persoonsgegevens worden niet verstrekt aan andere partijen, met uitzondering van de partijen waarmee De Amsterdamse Geboortepraktijk een verwerkersovereenkomst heeft. Uw persoonsgegevens worden ook aan andere partijen verstrekt als wij daartoe verplicht zijn op basis van de wet of een rechterlijke uitspraak.

Bewaartermijn

De wettelijke bewaartermijn van de persoonsgegevens die bekend zijn bij De Amsterdamse Geboortepraktijk is 15 jaar. Als niet een expliciete bewaartermijn is opgenomen of is aangegeven welke criteria De Amsterdamse Geboortepraktijk hanteert om te bepalen hoe lang persoonsgegevens worden bewaard, dan bewaart De Amsterdamse Geboortepraktijk persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk is om het aan u gecommuniceerde doel mee te kunnen verwezenlijken.

Uw privacyrechten

Op basis van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (hierna: “AVG “) heeft u een aantal rechten. U heeft het recht om De Amsterdamse Geboortepraktijk te verzoeken om inzage (art 15 AVG) van en rectificatie (art. 16 AVG) of wissing van uw persoonsgegevens (art. 17 AVG). Ook heeft u het recht om De Amsterdamse Geboortepraktijk te verzoeken om beperking van de verwerking van persoonsgegevens (art. 18 AVG). Onder bepaalde omstandigheden heeft u ook recht op overdraagbaarheid van gegevens (art. 20 AVG) en het recht van bezwaar (art. 21 AVG). Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens is meer informatie te vinden over wanneer het mogelijk is één of meer van deze rechten uit te oefenen.

Als u van een of meer van deze rechten gebruik wilt maken, dan kunt u contact opnemen met ons via de hierboven genoemde contactmogelijkheden.

Los van bovenstaande rechten, heeft u altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wijzigingen

Dit privacystatement kan worden gewijzigd. Het is daarom raadzaam om regelmatig dit privacystatement te raadplegen. De huidige versie van het privacystatement is het laatst gewijzigd op 24 mei 2018.