Zwangerschap & Corona

DE VERLOSKUNDIGE ZORG EN HET CORONAVIRUS

We zijn blij dat we jullie ondanks de coronamaatregelen vrijwel reguliere zorg kunnen aanbieden. Het blijft belangrijk om de onderstaande afspraken na te leven.

 

  • Mocht je klachten van het coronavirus hebben, vragen we je om telefonisch contact op te nemen en niet naar de afspraak te komen.
  • Binnen de coronamaatregelen proberen we de contactmomenten in de wachtkamer zoveel mogelijk te beperken. Daarom vragen we je op tijd te komen en niet te vroeg. Voor de controle staat meestal 15 minuten gepland. Mocht je hierna nog vragen hebben, kun je contact met ons opnemen en nemen we graag op een later tijdstip telefonisch de tijd voor je.

 

Update van verloskundige zorg

De zwangerschap

De zwangerschapscontroles vinden met de normale frequentie plaats. De eerste afspraak verloop via videobellen en de vervolgcontroles, waarbij we naar het hartje van de baby kunnen luisteren, vinden in persoon plaats op de praktijk. Het blijft belangrijk zoveel mogelijk alleen naar de afspraak te komen. We houden ons in de spreekkamer aan de 1,5 meter afstand.

De bevalling

We werken nauw samen in de stad om veilige zorg te kunnen bieden tijdens de bevalling. De ziekenhuizen hanteren iet allemaal dezelfde maatregelen. We informeren jullie op het moment dat duidelijk is waar jij gaat bevallen wat de lokale afspraken op dat moment zijn.

De kraamperiode

We zijn blij jullie juist na het bijzondere proces van zwangerschap en geboorte ook in de kraamweek te kunnen begeleiden. De verloskundige zorg in het kraambed stemmen we met jullie af. Over het algemeen betekent dit dat we twee thuisvisites doen in die periode en de overige contactmomenten telefonisch. We houden ons ook bij jullie thuis aan de geldende adviezen. Het is daarom belangrijk dat er geen bezoek is op het moment dat de kraamzorg en wij in huis zijn om onze contacten met anderen te beperken. Het kraambureau zal jullie informeren over de actuele afspraken vanuit de kraamzorg.